This post is also available in:
العربية (Arabic)
خواص زعفران
موضوعی است که از گذشتههای دور و اجداد ما بر استفاده از زعفران بسار تأکید کردهاند. این گیاه که از آن به عنوان نوعی ادویه یاد میشود به راحتی میتواند هر نوع غذا و شیرینی را به شدت خوشطعم و خوشعطر کند.
زعفران در کنار طعم و عطر دل انگیز خود خواص بسیار زیادی دارد. به طوری که حتی میتواند عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشد و بسیار انرژی بخش باشد. با ما همراه باشید تا شما را با خواص زعفران آشنا کنیم.
معرفی مهمترین خواص زعفران
زعفران ادویه ای است که از گل کروکوس زعفران به دست می آید که به دلیل خواص دارویی و مصارف آشپزی آن بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
ممکن است خواب را بهبود ببخشد
زعفران در بسیاری از نقاط جهان استفاده می شود و یک غذای اصلی در آشپزی هندی، خاورمیانه و مدیترانه ای است.
این ادویه به دلیل غلظت بالای رنگدانه های گیاهی مانند کاروتنوئید های کروسین دارای طعم خاکی و رنگ طلایی مایل به قرمز روشن است.
این و سایر مواد موجود در زعفران دارای خواص ارتقاء دهنده سلامتی هستند و مطالعات نشان می دهد که مصرف زعفران می تواند از جهات مختلفی برای سلامتی مفید باشد.
حاوی ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی
زعفران سرشار از مواد ضد التهابی و آنتی اکسیدانی از جمله کاروتنوئیدها مانند کروسین،پیرکروستین است که اصلی ترین ترکیبات فعالیت زیستی موجود در زعفران هستند.
نشان دهنده این است که کروستین،پیرکروستین و سافرانال دارای فعالیت های آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی هستند. یافته های مطالعه نشان می دهد که مصرف منظم زعفران و مصرف مکمل های زعفران ممکن است به کاهش التهاب و کاهش نشانگر های استرس اکسیداتیو کمک کند. استرس اکسیداتیو شرایطی است که زمانی اتفاق می افتد که بین گونه های فعال اکسیژن و دفاع آنتی اکسیدانی در بدن نامتعادل باشد که می تواند منجر به آسیب سلولی شود.
ممکن است برای سلامت روان مفید باشد
برخی از مطالعات نشان می دهند که زعفران ممکن است برای افردای که بر چشم ها تاثیر میگذارند ،مانند دزنراسیون ماکولا مرتبط با سن ،یک بیماری چشمی که در حال حاضر علت اصلی کاهش بینایی در افراد مسن است، مفید باشد.
نشان داده شده است که مصرف مکمل زعفران بینایی را در افراد مبتلا به AMD و افراد مبتلا به ماکولوپاتی دیابتی یک عارضه مرتبط با دیابت، بهبود می بخشد. همچنین نشان داده شده است که مکمل های زعفران فشار چشم را در افراد مبتلا به گلوکوم کاهش می دهند، وضعی که مشخصه آن افزایش فشار در شب است که به عصب بینایی آسیب می رساند و باعث کاهش بینایی می شود.
از انجایی که بیشتر بیماری های شبانه به دلیل افزایش التهاب ایجاد می شوند. ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی موجود در زعفران می توانند به کاهش التهاب در چشم کمک کنند. این می تواند علائم مربوط به بیماری چشم را بهبود بخشد و از پیشرفت بیماری های چشمی محافظت می کند.
تغذیه زعفران
زعفران معمولا در مقادیر کم مصرف می شود که منبع قابل توجهی از اکثر ویتامین ها و مواد معدنی نیست با این حال یک وعده زعفران منبع خوبی از منگنز معدنی است و حاوی مقدار کمی ویتامین C است.
انرژیبخشی
زعفران میتواند متابولیسم بدن را از لحاظ وجود چربی و گلوگز بهبود بخشد. این ماده غذایی سوخت و ساز چربیهای دریافتی از طریق غذا را کاهش میدهد و سوخت و ساز گلوگز را بهینه میکند.
بدین ترتیب انرژی فرد افزایش یافته و حتی از ابتلای وی به دیابت جلوگیری میشود. در نتیجه توده های چربی در بدن فرد تجمع نمیکند و وزن او کاهش مییابد.
ایجاد آرامش در زمان خواب
تحقیقات نشان داده اگر به جای مصرف قرص خواب روزانه 14 میلیگرم زعفران طی یک دوره مشخص استفاده کنید میتواند خواب آرام و راحتی را تجربه نمایید. البته این مورد هنوز نیازمند تحقیقات بیشتر است.
ایجاد پوستی شفاف و زیبا
از دیگر خواص زعفران ایجاد پوستی زیباست. زعفران با توجه مواد مفیدی که دارد میتواند کلاژن موجود در پوست را احیا کرده و موجب شفافیت و شادابی پوست شود.
کلاژنی که وجود آن برای داشتن پوستی زیبا ضروری است اما در معرض نور خورشید یا دیگر عوامل محیطی از بین میرود و ظاهری نه چندان زیبا به پوست میدهد. اما زعفران میتواند کلاژن موجود در پوست را محفوظ کند و آن را بهبود بخشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره خواص زعفران روی لینک کلیک کنید:https://www.health.com/saffron-benefits-8398863#:~:text=Contains%20Powerful%20Anti%2DInflammatory%20and,bioactive%20compounds%20found%20in%20saffron.